Salade Nicoise

Een salade nicoise uit foodies Juni 2013.

Ik ben dol op salade nicoise, maar niet altijd op de manier waarop de salade geinterpreteerd wordt.
De salade uit foodies is heerlijk en makkelijk klaar te maken.

Het recept is voor 4 personen

1 blikje ansjovis
4 eieren
250 gram ansjovis
zout en peper
1 sjalot
1 teentje knoflook
1/2 el mosterd
2 el dragonazijn
6 el olijfolie
250 gram tomaten
1 grote zoete ui
2 blikjes tonijn
200 gram zwarte olijven

Bereiding

Week de ansjovis filets ca.15 min in water. Doe de eieren met koud water in een pan en breng ze aan de kook. Laat de eieren ca.5 min.  koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Maak de haricots verts schoon en blancheer ze ca. 2 min. in kokend water met wat zout. Spoel de haricots verts onder koud stromend water.

Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Meng de sjalot en knoflook met de mosterd en azijn. Klop er de olijf doorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem de ansjovis uit het water en dep ze droog. Snijd ze fijn en  meng door de vinaigrette.

Was de tomaten en snijd ze in stukken. Laat de harico verts goed uitlekken. Pel de ui en snijd hem in fijne ringen.. Pel de eieren en snijd in parten. Verdeel de tomaten, de harico verts, de eieren en de uiringen over een grote schaal. Druppel er de vinaigrette overheen en bestrooi eventueel met zout en peper. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de olijven en tonijn over de salade.

Smakelijk!

Plaats een reactie