Broccoli- Kip uit de wok

Vandaag een lekker snel recept uit de wok. Goede mise-en-place is key in dit geval. Dus zorg ervoor dat alles al gesneden en wel klaar staat voor je aan de slag gaat.

Je hebt nodig:

350- 400 g kipfilet, in blokjes
1/4 cup bloem
1 cup kippenbouillon
1/4 cup honing
1/4 cup soya saus
1/2 el gember, geraspt of heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 tl sesam olie
2 el olijfolie
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 bakje champignons, in plakjes

Doe de bloem samen met de kipfilet blokjes in een grote kom en meng. Zorg ervoor dat alle blokjes bebloemd zijn. Haal de blokjes kipfilet uit kom, maar laat de rest van de bloem in de kom.

Maak nu de saus klaar als volgt:

Voeg bij de bloem in de kom, de kippenbouillon, soja saus, honing, gember, knoflook en sesamolie. Meng alles goed met een garde.

Verwarm nu in een wok 1 el olie en bak hierin de kipfilet blokjes mooi goudbruin. Haal de kip uit de wok en zet even apart.

Verwarm nu de overige olie in de wok en bak de broccoli, champignons en ui, totdat de champignon zacht wordt. Voeg nu de saus toe en laat dit enkele minuten zacht koken. Voeg de kipfilet toe en verwarm de goed.

Serveer met rijst en kroepoek

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s