Amandel-Perentaart van Jeroen Meus

Vorig jaar heb ik dit recept voor het eerst gemaakt, het viel toen zo in de smaak dat ik het recept erin heb gehouden en nog een aantal keer hebt gemaakt.

Het is een lekkere fluweelzachte taart met peer.

Wat heb je nodig:

extra materiaal:

een taartvorm (diameter 23 cm)
een stand of handmixer voor beslag
een borsteltje
een plastic spuitzak

de taartbodem:

1 vel rond bladerdeeg* ( ik heb vers bladerdeeg van tante fanny gebruikt, te koop bij Jumbo )
klontje boter
bloem

*

de amandelvulling:

120 g boter (op kamertemperatuur)
100 g suiker
200 g amandelpoeder
140 g bloem
2 eieren
1 dl melk
1 vanillestokje

de peren:

2 peren (bv. Doyenne)

de topping:

2 eetlepels suiker
Amarula* (Jeroen Meus gebruikt amaretto )
50 g amandelschilfers

bereiding

de taartbodem:

Smelt de boter op laag vuur. Smeer de taartbodem goed in met de gesmolten boter en bebloem de vorm.

Bedek de vorm met het bladerdeeg en druk goed aan tegen de randen. Overtollig deeg snijd je af van de rand.

de amandelvulling:

Doe de bloem en het amandelpoeder in een mengschaal. Hou de suiker apart.
In een mengbeker voeg je de melk en de eieren samen. Meng ze met een garde en voeg de zaadjes van een vanillestokje toe.

Meng de zachte boter en de suiker met de mixer tot een bleke massa. Voeg er het mengsel van melk, eieren en vanille aan toe. Laat alles even mengen, en voeg ten slotte ook de bloem en het amandelpoeder toe. Meng alles tot een egaal beslag.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schep het beslag in de spuitzak en verdeel het in brede cirkelbewegingen over de taartbodem, begin in het midden.

de peren:

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in kwartjes. (Tip: Als je geen rijpe peren gebruikt, pocheer de vruchten dan vooraf.)

Verdeel de stukken peer in een stervorm op het taartbeslag. Druk ze zachtjes aan. Leg hierbij de bolle zijde van de peren naar boven, en laat de uiteindes naar het midden wijzen.

de topping:

Doe amandelschilfers in een schaaltje en besprenkel deze met een scheutje amarula.
Voeg nu wat suiker toe en meng goed.

Verdeel de gesuikerde amandelen vervolgens over het gebak.

Bak de taart gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Laat de taart afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s