Hangzhou

Kerst, ja ik weet het is alweer het nieuwe jaar, maar ik wilde het toch even met jullie delen.

Kerst in Shanghai is in niets te vergelijken met Kerst in Nederland. In Nederland begint de kerstsfeer al weken voor Kerst. Hier in Shanghai zie je dat niet, op her en der een misplaatste kerstversiering of kerstgroet dagen voor Kerst. Dus dat gezellige sfeertje hebben we wel gemist. Je kunt wel kerstbomen, nep en echt, kerstversiering en zelfs een veel te dure  uit Duitsland geimporteerde Kerststol kopen. Maar toch ontbreekt de kerstsfeer in de winkels, op straat en de kerstverlichting in huizen.

Maar goed, we hebben ons best gedaan en zijn ook op zoek gegaan naar wat kerstdecoratie. Stom genoeg ik heb helemaal niets van kerstdecoratie uit Nederland meegenomen. Maar na een uurtje zoeken op een van de flower markets hadden we toch wat leuke spulletjes verzameld. Een klein beetje kerstsfeer in huis.

  

Na de kerst zijn we met de trein naar Hangzhou gegaan. Lekker een paar dagen relaxen in een fijn hotel en niks moeten. Miss Molly een paar dagen maar het hondenhotel, heeft ze lekker kunnen ravotten met andere hondjes.

Het station in ‘ Hongqiao’ in Shanghai is enorm, je hebt het gevoel je op een vliegveld te bevinden. Je kunt niet naar direct het perron lopen zoals wij dat gewend zijn.  Je moet wachten bij de juiste ‘gate’, ongeveer 15 min voor vertrektijd gaan de deuren van de ‘gate’ open en moet je je kaartje scannen voor je verder kunt. In de trein heb je ook al een stoel gereserveerd, dus geen gedoe over je plek. De trein vertrekt stipt op tijd en binnen 45 minuten ben je in Hangzhou.

 

Hier wacht je dan totdat je naar de trein mag, het heeft iets weg van een attractie in een pretpark

Hangzhou is een mooie groene stad waar het vele malen rustiger is dan in Shanghai. We verblijven in het Wyndham Grand Plaza op een kamer met uitzicht op het bekende Westlake. We gaan meteen op onderzoek uit en wandelen lekker in de buurt van het hotel zo een soort van weekmarkt op.

Leuk om te zien er wordt van alles verkocht van goudvissen uit een kinderzwembadje tot kippenvleugels op een stokje, waar de mensen voor in de rij staan.

Het eerste stuk zit er bijna op.

 

Ruine van de Pagode

 

kleine stukjes van de prachtige houtsnijwerken in de Pagode

 

kleine stukjes van de prachtige houtsnijwerken in de Pagode

Mijn man maakt een foto van de Pagode en ik van hem

Overal op het meer zie je bootjes

Genieten van een prachtige zonsondergang

 


Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt gaan we op weg naar de Leifeng Pagoda. De Leifeng Pagoda heeft een interessante geschiedenis van aanvallen en platgebrand worden door Japanse piraten in de Ming Dynasty, alleen het stenen skelet bleef over. Door bijgeloof van de bevolking die ervan overtuigd was dat stenen van de toren ziekte kon voorkomen en deze dus als aandenken meegenomen werden, stortte de toren uiteindelijk in. Dit was in 1924.

 

In 2001 na veel gespeculeer of er al dan niet een mausoleum onder de ruïne van de toren zou zijn, zijn ze begonnen met opgravingen. Tijdens de opgravingen zijn er veel voorwerpen gevonden.

In 1999 besloot de overheid om bovenop de ruïne van de oude toren een nieuwe te bouwen. Dit is de toren die er nu staat.

Na een heleboel trappen te hebben beklommen ( je kunt ook de roltrap gebruiken ) bereik je de toren. Eenmaal binnen kun de ruïne van de oude toren bezichtigen en muntjes over de glazen wand gooien voor geluk.

Na nog meer trappen kun je verschillende verdiepingen bezoeken. Elke verdieping heeft een prachtig uitzicht en mooie schilderijen en houtsnijwerken, welke de geschiedenis vertellen.


  

We hebben heerlijk genoten van de rust, de mooie groene omgeving en het prachtige meer. Maar uiteindelijk is het weer tijd om naar huis te gaan. Terug naar Shanghai en ons lieve hondje Molly weer op te halen.

Tot snel!

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Hangzhou

  1. Pingback: Pindakaas chocolate chip koekjes met zeezout | ShareLoveNotSecrets.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s