Chocoladecake met roomkaas

Soms kun je gewoon zo’n zin hebben in een lekker stuk chocoladecake. Dit is dan ook een recept voor een heerlijke smeuige chocoladecake met een verrassing aan de binnenkant.

De cake is goed te bewaren in een luchtdichte trommel, maar ook invriezen in plakjes kan goed.

Je hebt nodig

Voor de cake

226 g ongezouten boter
60 g cacaopoeder
1/2 tl zout
240 ml water
385 g bloem
350 g suiker
1 1/2 tl baking soda
2 eieren
113 g zure room
1 tl vanille extract

Voor de roomkaas-vulling

50 g suiker
225 g roomkaas
1 ei
1 tl vanille extract

Voor de ganache

170 g pure chocolade, fijngehakt
120 ml slagroom

Verwarm de oven op 175 graden. Bebloem en beboter een tulband.

Maak nu de roomkaas-vulling:

Mix in een kom de suiker en roomkaas totdat je een egaal mengsel hebt.
Voeg nu 1 ei en 1 tl vanille extract toe en mix op lage snelheid totdat alles goed is gemengd.
Zet aan de kant.

Doe boter, cacaopoeder, water en zout in een pan.
Laat de boter smelten en de cacao volledig oplossen onder regelmatig roeren op medium vuur.
Haal van het vuur en zet aan de kant.

Doe bloem, suiker en bakingsoda in een kom en mix op lage stand.
Voeg beetje bij beetje het boter-chocolade mengsel toe.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de zure room en het vanille extract, mix totdat er een mooi glad beslag ontstaat.

Doe nu de helft van het beslag in de vorm en verdeel de roomkaas-vulling erover. Ga met een mes of prikker door het beslag zodat je straks een mooie swirl krijgt.
Verdeel nu de rest van het beslag over de vulling.

Bak de cake 0ngeveer 60 minuten op 175 graden, na 50 minuten even kijken of een sateprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Voor de ganache

Breng de slagroom aan de kook. Giet deze over de chocolade en roer totdat de chocolade volledig is gesmolten.

Laat de ganache wat afkoelen. De ganache moet dun genoeg zijn om nog te gieten.

Giet over de cake en laat verder koelen.

Smakelijk!
*Het recept heb ik hier gevonden

http://www.barbarabakes.com/chocolate-bundt-cake-with-a-cream-cheese-swirl/

Advertenties

2 gedachtes over “Chocoladecake met roomkaas

  1. Hoi Sowyen! Ik heb een niet cake gerelateerde vraag 🙂 ik zag op je oude blog dat je ooit een keer naar Shanghai al je spullen hebt verhuisd. Ik ga dit binnenkort ook doen! Zou ik mogen vragen welk bedrijf je hiervoor hebt ingehuurd? Bij voorbaat dank!

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s