Tacopie

Voor de paaslunch afgelopen weekend stond er op verzoek een tacopie op het menu.

Deze taart is super simpel en snel klaar.

Je hebt nodig:

500 g gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 potje salsa mild of spicy
zakje kruidenmix voor taco of zelf gemaakte kruidenmix
geraspte cheddar en mozzarela
ijsbergsla
tomaat
komkommer
knoflooksaus
1 blikje supercroissants

verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal het croissantdeeg uit het blikje en maak het deeg los langs de daarvoor aangegeven lijntjes. Doe de partjes in een niet ingevette ronde (pie)vorm met de punten naar binnen.

Fruit de ui en knoflook in een beetje boter en voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul.

Giet het overtollige vet uit het gehakt weg en doe het gehakt terug in de pan. Voeg nu de tacokruiden en ongeveer 2/3 van de salsa toe aan het gehakt en roer goed door.

Verdeel het gehakt over het deeg en besprenkel met de geraspte kaas.

Zet in de oven voor 15 minuten, totdat het deeg gaar en de rand mooi goudbruin is.

In de tussentijd snij de tomaat en komkommer in kleine blokjes

Zodra de taart klaar is haal uit de oven en verdeel de ijsbergsla erover. Serveer direct met de knoflooksaus, tomaat en komkommer.

Smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Tacopie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s