Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept komt uit een Saveur tijdschrift van 2010. Saveur heeft een mooie website met prachtige recepten en heel veel te lezen over eten, reizen en nog meer. Een mooie combinatie dus. Ik heb het recept wel een beetje aangepast.

Je hebt nodig:

2 el gedroogde munt
olijfolie
3 el oregano
1/2 tl kaneel
1/2 nootmuskaat
cayennepeper naar smaak
2 rode uien, gesnipperd
1 ei
zout
peper
paneermeel
500 g lamsgehakt
bloem
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten
1 cup runderbouillon
beetje vers citroensap

Meng het gehakt met 1 el mint, 1 el oregano, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat, cayennepeper, 1 ui, 1 teentje knoflook, zout, peper, paneermeel en ei. Meng alles goed en draai kleine balletjes.

Haal de balletjes door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Bak de balletjes nu in olijfolie rondom bruin.
Verwijder de balletjes uit de pan en laat je uitlekken op wat keukenpapier.

Verwarm weer wat olie in de pan en fruit ui en knoflook. Voeg nu de gepelde tomaten toe  en maak ze klein.
Voeg vervolgens de overige kruiden en de bouillon toe en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de saus is ingedikt.
Breng op smaak met zout en peper en voeg citroensap toe.
Voeg de balletjes toe aan de saus en roer door en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen onder regelmatig roeren.

Serveer met rijst of griekse pasta.

Smakelijk!

Een gedachte over “Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

  1. Pingback: Food Blog Swap: Griekse gehaktballetjes in tomatensaus | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Plaats een reactie