Snel naanbrood

Zelf naanbrood maken is niet zo moeilijk. Dit is een snel recept waarbij je niet hoeft te wachten op het rijzen van het deeg.

Je hebt nodig:

  • 2 cups zelfrijzend bakmeel
  • 1 cup yoghurt
  • zout
  • 1 el olijfolie + meer om te bestrijken

Mix zelfrijzend bakmeel, zout en yoghurt met een spatel totdat het kruimelig wordt. Voeg nu 1 eetlepel olijfolie toe en mix dit er doorheen.

Kneed het deeg verder met de hand totdat het een bal vormt. (voeg meer meel toe als het deeg te nat blijft)

Strooi wat meel over een plank of op het aanrecht en verdeel de bal in vieren.

Rol elk deel uit tot een mooie lap, je kunt nu bijvoorbeeld knoflook, sesamzaadjes etc in het deeg drukken. Bak aan beide kanten in een klein beetje olie in een grote koekenpan.

Bestrijk ze met een beetje olie en strooi er eventueel nog wat verse peterselie of koriander overheen.

Serveer ze direct.

Smakelijk!

Plaats een reactie